Les 28 et 29 septembre prochains, à Paris, aura lieu la première "Amino Acid Academy", organisée par l'EAAP et Ajinomoto Eurolysine. Elle aura pour thème : "Amino Acid Nutrition and Sustainability". Gilles Tran, ingénieur d'étude à l'AFZ, interviendra au cours de la première journée et présentera les nouvelles Tables de composition INRA-CIRAD-AFZ.
Programme
Economy - Resources (chairman: Gert Van Duinkerken)
- Protein resources and dependency, Thomas Guilbaud, CEREOPA
- Alternative feedstuffs & novel protein, introduction to the new INRA-CIRAD-AFZ feed tables, Gilles Tran, AFZ
- Protein nutritional value of feed ingredients and the influence of processing, Paul Bikker, WUR
Society - Biological functions of amino acids and proteins (chairman: Jaap Van Milgen)
- Overview of amino acid nutrition in monogastrics and humans, Paul Moughan, Massey University
- Intestinal metabolism of amino acids, Malcolm Watford, Rutgers University
- How amino acids may help to support an efficient and protective immune response, Nathalie Le Floc'h, INRA
- Amino acid and feed intake, Gary Schwarz, Albert Einstein College of Medicine
Environment - Solutions and perspectives (chairman: Jean-Yves Dourmad)
- Challenge of dietary protein reduction in swine and broilers, Sophie Tesseraud, INRA, Alfons Jansman, WUR
- Reducing the environmental impact of monogastric livestock production with feed-grade amino acids: a life cycle perspective, Florence Garcia-Launay, Bertrand Méda, INRA
- Precision livestock feeding in swine, Candido Pomar, Agriculture Canada
Informations pratiques
Les deux journées du séminaires auront lieu au Muséum d'Histoire Naturelle, à Paris, le jeudi 28 et le vendredi 29 septembre 2017.
Le programme prévoit également un dîner de gala et une visite du Muséum d'Histoire Naturelle. Le programme détaillé est déjà disponible en ligne.
Les inscriptions sont ouvertes sur le site internet de l'événement.